Binära optioner: dagens marknadsmöjligheter

Binära optioner

Om vi ger en bokstavlig definition för "binära optioner" är det ett alternativ som kan utvecklas i två riktningar. På nuvarande marknaden definierar binära optioner aktieavkastning under en viss period. Genom investering i binära optioner indikerar handlare (investerare) omedelbart riktningen för den köpta investeringstillgången. I det här fallet placerar handlaren inte på lång sikt, fast man förutsätter giltighetstiden av tillgången vid köp. Riktningen i vilken tillgången ökar kallas "CALL-option" och riktningen som leder till dess sänkning - "PUT-option". Om man väljer korrekta riktningen, kan man vinna både när optionen förlorar eller ökar i värde.

Binära optioner dök upp i 2008 och har sedan dess ökat i popularitet. Från början behövde handlare investera minst $500 och även mer vilket kraftigt begränsade antal aktörer. Men i takt med att nya virtuella mäklare har dykt upp på marknaden som erbjuder online handelstjänster, har binära optioner blivit mycket mer tillgängliga.

Tidigare behövde man vara ett proffs på valutamarknader som Forex eller liknande handelsplattformar för att bli en mäklare för binära optioner, nu kan nästan alla Internetanvändare handla binära optioner. Nuförtiden är det intressant att handla binära optioner för både proffs och dem som är nybörjare och vet ganska lite om moderna virtuella marknader.

Man hittar en mer detaljerad definition för "binära" optioner i wikipedia. På vår webbplats erbjuder vi beskrivning för grundläggande typer av binära optioner, terminologin och, som är viktigast, — de bästa mäklare för binära optioner som finns på svenska marknaden.

Lycka till med handel och korrekta prognoser!

Typer och slags binära optioner

Utveckling av och funktioner och verktyg för binära optioner gör att handlare får välja de typer av optioner som verkar mest effektiva. Idag finns det över ett tiotal olika typer och slag av binära optioner och det kommer nya hela tiden. Nedan beskriver vi om vanligaste typerna av binära optioner som erbjuds av de flesta mäklare.

» High / Low — den enklaste typen av binära optioner erbjuden av alla mäklare. Som namnet antyder, bör en investerare avgöra om priser går upp eller ner. Trots optionens enkelhet erbjuder mäklare ganska hög avkastning - 80 till 85%.

» 30 sekunder, 60 sekunder — de andra bland mest populära, kortsiktiga binära optioner med giltighetstid på 30 och 60 sekunder. Denna option liknar principen av "high / low", men i detta fall är resultat mer oförutsägbara för handlaren. Samtidigt är snabba resultat en fördel med denna typ av binära optioner. Förväntade vinsten från optionen är 65 till 70%.

» En beröring (One Touch) — inte enkelt, men lönsammare verktyg i jämförelse med de andra. Binära optionen är endast tillgänglig på helger — när marknader är stängda. Optionen är giltig från helgen när man köpte den tills nästa helg dvs. en vecka efter auktionen. Handlaren måste gissa om priset når en viss nivå under denna vecka. Möjlig vinst från "one-touch" kan vara upp till 500%!

» Interval optioner (Range, Boundary) — i det här fallet behöver handlaren beräkna prisområdet så exakt som möjligt, och priset bör inte gå utöver gränserna under en viss tid. Potentiell lönsamhet är till 70%.

» Konstruktör (Builder) — verktyget passar erfarna handlare. Här sätter handlaren upp nästan alla parametrar för binära optionen själv - vinst och tid när kontraktet ska utföras, avkastningsprocent vid fel investeringar och ett par andra parametrar. Det är ett ganska intressant och flexibelt verktyg för proffs.

» Par-optioner, par (Pairs) — de gäller par tillgångar på auktioner - varor / aktier och index. Handlarens uppgift är att förstå vilket segment i paret kommer att bli lönsammare i slutet av auktionen. Verktyget är anmärkningsvärt eftersom det inte beror på eventuella marknadsnedgångar. Lönsamheten kan stiga upp till 100%.

» Trappa (Ladder-Option) — en relativt komplex, men samtidigt intressant handelsmetod som rekommenderas för proffs. Uppgiften är att sätta upp prisgränser som liknar en trappa — med jämna intervaller. För att få vinsten behöver handlaren välja 3 prispunkter och nå dem under auktionstid. Utbetalningsprocent ökar med varje "steg" man gör fram. Verktyget är intressant eftersom det ger möjlighet att handla utifrån bedömning av prisrörelser under en viss dag.